Return to site

Subsidie voor 18 journalistieke projecten

Eerste ronde Leids Mediafonds succesvol verlopen

Het Leids Mediafonds heeft in zijn eerste aanvraagronde subsidie toegekend voor 18 journalistieke projecten. In totaal gaat er 205.595 euro naar artikelen, series, journalistieke onderzoeken en audiovisuele producties in de regio Leiden.

De gehonoreerde projecten zijn zowel qua vorm als inhoud heel divers en behandelen journalistieke thema’s als gezondheid en welzijn, sport, wonen en politiek. Ze lopen uiteen van portretten van lokale partijen in de komende Statenverkiezingen tot een podcast over de RijnlandRoute en van een reportage over de duizenden Chinese studenten in Leiden tot een pilot van een Leidse talkshow op Sleutelstad TV. In dit overzicht hebben alle indieners hun projecten kort samengevat. Onder de aanvragers bevinden zich zowel jonge freelancers als ervaren journalisten en een breed spectrum aan lokale mediapartijen. Alle journalistieke producties zijn straks ook voor iedereen gratis terug te vinden op deze pagina.

Ik verheug me op de producties die uit deze ronde zullen voortvloeien. De journalistieke vragen die worden gesteld zijn relevant voor iedereen in de regio Leiden. Dit laat zien hoe belangrijk goede onderzoeksjournalistiek is. - Bob Nieman, voorzitter

Het Leids Mediafonds

Het Leids Mediafonds beheert 250.000 euro; een bedrag dat de subsidiegever – de gemeente Leiden – de komende tijd jaarlijks uittrekt voor versterking van de journalistiek in Leiden en directe omgeving. Het doel van het fonds is kwaliteitsjournalistiek bevorderen, zodat inwoners, instellingen en bedrijven beter geïnformeerd worden over wat er speelt in de stad Leiden en de omliggende regio. De deadline voor de volgende aanvraagronde is 1 april 2019. De voorwaarden zijn hier te vinden.