• VVOJ WOB-café (online)

  Op donderdag 12 november om 20:30 uur lanceert de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) de enige echte Wob-generator.

  Nogal wat journalisten denken dat ‘wobben’ een mysterieuze juridische truc is. Dat is overdreven, maar er zit een kern van waarheid in: er zijn best een paar punten waarop je moet letten. Misschien wobben Nederlandse journalisten daarom vrij weinig in vergelijking met andere landen. Met de Wob-generator hoef je niet bang te zijn dat je iets over het hoofd ziet.

  Nieuwe beurs voor samenwerking lokale onderzoeksjournalistiek in Nederland en België

  De internationale non-profitorganisatie Journalismfund.eu start een pilotproject waarin Nederlandse en Belgische journalisten samen een beurs kunnen aanvragen voor lokale onderzoeksjournalistiek. De beurs is bedoeld om resultaten van onderzoeken in verschillende gemeenten en regio’s met elkaar te vergelijken.

  Lees erover bij Villamedia. Foto © Pixabay.

  Hoofdredacteur Jeroen Trommelen van platform voor onderzoeksjournalistiek Investico

  geeft tips hoe je een goed onderzoeksvoorstel schrijft

  Lees hier bij Villamedia een artikel.

  De tips vind je bij de VVOJ, klik op meer info.

  Versnelde en vereenvoudigde aanvraagprocedures bij Fonds BJP

  Omdat veel (freelance) journalisten worden getroffen door de gevolgen van de coronacrisis heeft het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten extra maatregelen genomen om de sector te ondersteunen.

All Posts
×