• Het Leids Mediafonds bevordert de kwaliteitsjournalistiek om inwoners, instellingen en bedrijven beter te informeren over wat er speelt in de stad Leiden en de directe omgeving.

 • Subsidie voor 18 journalistieke projecten

  Eerste aanvraagronde groot succes

  Leiden, 2 november 2018. Het Leids Mediafonds heeft in zijn eerste aanvraagronde subsidie toegekend voor 18 journalistieke projecten. In totaal gaat er 205.595 euro naar artikelen, series, journalistieke onderzoeken en audiovisuele producties in de regio Leiden.

  De gehonoreerde projecten zijn zowel qua vorm als inhoud heel divers en behandelen journalistieke thema’s als gezondheid en welzijn, sport, wonen en politiek. Ze lopen uiteen van portretten van lokale partijen in de komende Statenverkiezingen tot een podcast over de RijnlandRoute en van een reportage over de duizenden Chinese studenten in Leiden tot een pilot van een Leidse talkshow op Sleutelstad TV. In dit overzicht hebben alle indieners hun projecten kort samengevat. Onder de aanvragers bevinden zich zowel jonge freelancers als ervaren journalisten en een breed spectrum aan lokale mediapartijen.

   

  [Lees meer]

   
 • Het bestuur van het Leids Mediafonds

  Het bestuur bestaat uit vijf onafhankelijke leden die op grond van hun ervaring in de journalistiek en communicatie zijn benoemd. Van links naar rechts: Milja de Zwart, René Roodheuvel, Bob Nieman (voorzitter), Ionica Smeets (secretaris), Rick van Dijk (penningmeester).

All Posts
×